Lees voor
Isolaten voor resistentietoetsen

1 / 1

Naktuinbouw beheert de Plantum isolatencollectie van plantpathogene organismen voor resistentietoetsen in groentegewassen. Ook beheert Naktuinbouw eigen referentie-isolaten, bijvoorbeeld voor resistentietoetsen in bloemisterijgewassen.

Procedure

De Plantum isolatencollectie komt voort uit een overeenkomst tussen Naktuinbouw en zaadbedrijven en wordt ondersteund door Plantum. De deelnemers betalen de kosten voor instandhouding van deze collectie en dragen ook bij in natura.

De deelnemers aan de Werkgroep Plantum isolatencollectie zijn: BASF, Bayer Crop Science, Bejo Zaden, Enza Zaden, Hazera Seeds, KWS, Rijk Zwaan, Syngenta Seeds en Bakker Brothers. De collectie bestaat uit referentie-isolaten van virussen, bacteriën, schimmels en aaltjes. De isolaten worden gebruikt voor resistentietoetsen in DUS-onderzoek en voor derden. Voorafgaand aan levering moet een Material Use Agreement (MUA) worden getekend, waarmee doorlevering van de isolaten wordt verboden. Deelnemers kunnen de isolaten in de Plantum isolatencollectie gebruiken zonder betaling.

Derden hebben beperkt toegang tot de Plantum isolatencollectie. Wij kunnen maximaal vier isolaten per kalenderjaar leveren aan derden. Derden betalen per isolaat. Het tarief is exclusief de verzendkosten.

Ook voor referentie-isolaten van Naktuinbouw moet een MUA getekend worden.

Levertijd

De levertijd is voor de meeste isolaten 1-2 weken. Voor vers materiaal van obligate parasieten zoals Bremia lactucae en Peronospora effusa kan de levertijd langer zijn.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt ontvangen, dan kunt u ons een e-mail sturen.